Vem är livsmedelsföretagare?

Livsmedelsföretagare är de fysiska eller juridiska personer som ansvarar för att kraven i livsmedelslagstiftningen uppfylls i de livsmedelsföretag som de bedriver. Verksamheten ska ha en viss kontinuitet och en viss grad av organisation för att betraktas som livsmedelsföretag.

Med viss kontinuitet menas t ex en viss regelbundenhet och att det inte är fråga om tillfälligheter. Flera faktorer spelar in i bedömningen av graden av organisation, t ex att vissa utrymmen iordningställts, livsmedelshanteringen har en viss omfattning i mängd eller antal konsumenter eller att det finns personal.

 

Typ av verksamhet (utifrån risk)*





Mycket låg risk

Låg- och mellanrisk

Hög risk

Tillfälligt, ej viss kontinuitet

20 ggr/år
à 1-2 dagar

10 ggr/år
à 1-2 dagar

5 ggr/år
à 1-2 dagar

Kontakt

Har du frågor eller behöver hjälp med din anmälan?
Kontakta oss för rådgivning.

miljo@ostragoinge.se
044-775 60 00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 september 2025