Vem är livsmedelsföretagare?
Livsmedelsföretagare är de fysiska eller juridiska personer som ansvarar för att kraven i livsmedelslagstiftningen uppfylls i de livsmedelsföretag som de bedriver. Verksamheten ska ha en viss kontinuitet och en viss grad av organisation för att betraktas som livsmedelsföretag.
Med viss kontinuitet menas t ex en viss regelbundenhet och att det inte är fråga om tillfälligheter. Flera faktorer spelar in i bedömningen av graden av organisation, t ex att vissa utrymmen iordningställts, livsmedelshanteringen har en viss omfattning i mängd eller antal konsumenter eller att det finns personal.
Typ av verksamhet (utifrån risk)* | |||
|---|---|---|---|
Mycket låg risk | Låg- och mellanrisk | Hög risk | |
Tillfälligt, ej viss kontinuitet | 20 ggr/år | 10 ggr/år | 5 ggr/år |
Kontakt
Har du frågor eller behöver hjälp med din anmälan?
Kontakta oss för rådgivning.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 1 september 2025